Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Alles over Fietsrouteplanners

Fietsrouteplanners

screenshot fietsrouteplanner NLFL FietsersbondDe planner op deze site is gebaseerd op de planner van de Fietsersbond, met extra focus op het landelijk netwerk van LF-routes en de aansluitende regionale knooppuntnetwerken.  De routeplanner toont ook alle adressen met het Fietsers Welkom! kwaliteitslabel. Overige points of interest’ (POI’s) waaronder picknickbankjes en overnachtingsadressen kun je naar eigen believen inschakelen. 
Recreatieve fietsrouteplanner

 

screenshot Fietsrouteplanner Falk

Fietsrouteplanner route.nl
De fietsrouteplanner van route.nl is gebaseerd op de fietsknooppunten. Snel, gemakkelijk en voor iedereen geschikt. Deze planner, ontwikkeld door Falk, ligt ook aan de basis van de fietsrouteplanner van VVV Nederland.
Fietsrouteplanner route.nl 

 

Fietseropuit fietsrouteplanner
screenshot Fietsrouteplanner EropuitVia fietseropuit.nl kun je ook aan de hand van de bekende fietsknooppuntennetwerken een eigen route uitzetten. De meerwaarde ten opzichte van andere planners zit 'm volgens de makers van de site in de actualiteitswaarde van deze fietsrouteplanner. Bij het plannen van je route kun je kiezen uit: fietsknooppuntroute, korte route, natuurlijke route, vlakke route, sportieve route of snelle route.
Fietseropuit.nl

 

Fietsknooppuntenplanner ANWB
screenshot ANWB knooppuntplannerOp de website van de ANWB kun je sinds 1 mei 2016 met de ANWB Fietsknooppuntenplanner je eigen fietstocht samenstellen aan de hand van het welbekende knooppuntennetwerk. Je ‘knoopt’ zelf de punten aan elkaar en ziet bij elk aangeklikt knooppunt naar welke knooppunten je vervolgens verder kunt gaan en wat de afstand is. De gemaakte route kan zodanig worden afgedrukt dat hij past in de Bikepointer op je fiets.
Knooppuntenplanner ANWB
 

screenshot planner fietsroutenetwerk.nl

Fietsroutenetwerk.nl planner
Bij het plannen van een knooppuntrouteroute op de site fietsroutenetwerk.nl zie je onder de kaart hoe ver je fietst en hoe lang je gemiddeld over het fietsen doet. De snelheid is gebaseerd op een snelheid van 19 kilometer per uur. Op de kaart staan ook iconen voor horeca en fietsverhuur. Je kunt deze adressen bekijken en toevoegen aan de route door er simpelweg op te klikken. 
Planner fietsroutenetwerk.nl


screenshot planner fietsknoop.nlFietsrouteplanner fietsknoop.nl
Ook op de site fietsknoop.nl staat een knooppuntenplanner. Start een nieuwe route en klik op de kaart het eerste knooppunt aan. Klik dan een volgend knooppunt aan en de tussenliggende route wordt voor je berekend. Door een volgend knooppunt aan te klikken kun je de route weer verlengen. De fietsvriendelijke Fietsers Welkom! adressen zijn in de planner opgenomen.
Wil je je routes bewaren, ze delen met anderen of routes van anderen gebruiken, dan dien je je eigen account aan te maken.
Fietsknoop.nl planner


screenshot Google MapsGoogle Maps fietsroutes
Ook via Google Maps kun je in Nederland fietsroutes plannen. Dit doe je op dezelfde manier als dat je een autoroute zou plannen en Google geeft je de routebeschrijving. Via de Google Map Maker kun je routes bewerken en opslaan.
De database met fietspaden en fietsvriendelijke wegen is echter nog niet compleet. Ook de fietsknooppunten waar veel fietsers graag hun route mee plannen zijn niet in de planner opgenomen en de LF-routes die er in staan zijn niet de meest actuele. 

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland

Provincie Flevoland