Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Alles over Meldsystemen

Meldsystemen

In een fietsland met 33.500 km fietsroutenetwerken en zo'n 8.900 knooppunten kan het gebeuren dat een fietsroutebordje mist of beschadigd raakt. Maar waar kun je dat melden? Voor fietsers is dat niet altijd duidelijk. Daarom ontwikkelde het Fietsplatform, koepel voor het recreatieve fietsen en initiator van nederlandfietsland.nl al in 2010 het meldsysteem bordjeweg.nl. Het doel: eenvoudig een melding doen over de bewegwijzering van zowel een LF-route als een knooppuntroute. Vanaf december 2019 kun je fiets en wandelmeldingen doen op één plek: meldpuntroutes.nl. Dit gezamenlijk meldpunt vervangt het bestaande BordjeWeg en MeldpuntWandelen van initiatiefnemers Fietsplatform en Wandelnet. Het nieuwe meldpunt betekent extra gemak voor de recreant: één plek voor fiets- en wandelmeldingen, die nu ook mobiel makkelijk in te voeren zijn. 

Het systeem stuurt een melding over de bewegwijzering automatisch naar de juiste onderhoudsinstantie. Deze verwerkt de melding en lost het probleem op. Het Fietsplatform houdt achter de schermen overzicht over het aantal meldingen. 

Melden klachten over overige bewegwijzering
Heb je meldingen of klachten die niet over de bewegwijzering van de LF- of knooppuntroutes gaan, dan kun je die doorgeven via de site te bewegwijzeringsdienst.nl.

Melden klachten over fietspaden
Klachten die niet gaan over de bordjes maar over de status van de fietspaden, bijv. loszittende tegels, gaten in het asfalt etc. kun je tot 1 januari 2020 melden bij het Meldpunt Fietsersbond. Daarna gaat dit Meldpunt stoppen. Gebruikers krijgen dan het verzoek om hun melding te doen via Verbeter de Buurt.

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland

Provincie Flevoland