Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Nieuws

Nieuws

Fietsen langs de bloeiende heide

Gepubliceerd op 09 september 2021

Tegen het einde van de zomer kun je op veel plekken in Nederland genieten van de bloeiende heide. Wees er snel bij, want de prachtige paarse velden staan nog ongeveer een week in bloei. De purple rain ontdek je natuurlijk op de fiets! We hebben de mooiste routes voor je op een rijtje gezet.

Lees verder >

Ga fietsen tijdens de Open Monumentendag

Gepubliceerd op 07 september 2021

Zit er bij jou in de buurt ook een bijzonder gebouw dat je graag eens van binnen wilt bewonderen, maar dat eigenlijk altijd gesloten is? Wie weet kun je tijdens de jaarlijkse Open Monumentendag een bezoekje brengen. In het weekend van 11 en 12 september openen duizenden monumenten in heel Nederland gratis hun deuren voor publiek. Ook worden er in het hele land leuke activiteiten georganiseerd, zoals fiets- en wandeltochten, rondleidingen en demonstraties

Lees verder >

Wat vind jij van het fietsen in Nederland?

Gepubliceerd op 26 augustus 2021

Nederland is een prachtig fietsland. Met meer dan 33.000 km aan fietsroutenetwerken valt er genoeg te kiezen. Maar wat vind jij eigenlijk van de mogelijkheden om een rondje te fietsen? Wat is belangrijk tijdens jouw fietstocht, wat is goed en waar kan het beter? De ANWB onderzoekt het deze zomer. 

Lees verder >

Reserveren fiets in trein hindernis voor reiziger

Gepubliceerd op 19 augustus 2021

Bijna 13.000 handtekening waren niet voldoende om de NS van het besluit voor een reserveringsplicht fiets in trein te weerhouden. En dus moet er vanaf 10 juli gereserveerd worden, tenzij de fiets als hulpmiddel wordt gebruikt door iemand met een beperking. Na 15 september, als de maatregel afloopt, evalueert de NS de proef. Radar AVRO TROS vroeg aan hun testpanel naar de ervaringen tot nu toe. Ruim 1.100 pollrespondenten reageerden en de reacties zijn niet mals.

Lees verder >

Nieuwe Hollandse Waterlinie op UNESCO Werelderfgoedlijst

Gepubliceerd op 16 augustus 2021

Yeah, er is goed nieuws voor de onlangs gelanceerde icoonroute LF Waterlinieroute. Op 26 juli 2021 is de Nieuwe Hollandse Waterlinie namelijk op de UNESCO Werelderfgoedlijst toegevoegd, als uitbreiding van de Stelling van Amsterdam. De Stelling van Amsterdam had sinds 1996 al de UNESCO-status. De linies heten samen op de lijst nu 'Hollandse Waterlinies'. Met elkaar vertellen ze het bijzondere militaire verhaal van de  verdediging van ons land met water als bondgenoot. Ze zijn uniek in de wereld en verdienen het om te blijven bestaan voor volgende generaties. Water als verdedigingsmiddel, dat kan alleen door Hollanders bedacht zijn! Beide linies maken deel uit van de icoonroute LF Waterlinieroute, waar ook het West-Brabantse deel van de Zuiderwaterlinie onderdeel van is. 

Lees verder >


zichtbaar: 1 t/m 5 van de 622

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland

Provincie Flevoland