Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Fietsgidsen

Fietsgidsen

Het Fietsplatform, promotor van Nederland Fietsland en beheerder van het LF-netwerk, geeft eigen LF-publicaties uit. Hieronder de beschikbare gidsen. 

Basiskaart netwerk LF-routes
cover Basiskaart 2018Op deze losbladige fietsvakantieatlas staat het complete LF-netwerk en alle regionale fietsknooppuntnetwerken. Met de informatierijke kaarten (schaal 1:100.000) op watervast papier is het routeverloop eenvoudig te volgen. Je ziet ook de Fietsers Welkom! locaties. Een los informatieboekje bevat de gebruiksaanwijzing. Aanvullend op de Basiskaart zijn er gratis folders van samengestelde LF-themaroutes, met o.a. een globaal routekaartje en de hoogtepunten langs de route.
Uitgave 2018, ISBN 9789072930583, € 24,95
Lees meer en bestel

Ronde van Nederland
De Ronde van Nederland is de ultieme fietsroute voor elke vakantiefietser. Meerdere LF-routes zijn aaneengeregen tot ruim 1300 kilometer fietsplezier langs de grenzen van ons land. In de bijbehorende fietsgids staat de route op 48 trajectkaarten (schaal 1:100.000). De gids heeft een handige spiraalband en biedt verder nuttige adressen van musea en attracties, overnachtingsplekken, veerdiensten en VVV-kantoren. Heb je de Ronde compleet gefietst, dan ontvang je een oorkonde en kom je in de speciale eregalerij
Uitgave 2013, ISBN 9789072930491, € 16,95
Lees meer en bestel 

naar Zuiderzee fietsmap 2015

Zuiderzeeroute
In deze fietsmap staat de 400 km lange Zuiderzeeroute (LF21  LF22  LF23) belicht. De map bestaat uit 3 dubbelzijdige fietskaarten schaal 1:100.000 en een los boekje met algemene informatie. Je leest over de voormalige Zuiderzee en krijgt handige informatie over hóe je fietstocht over meerdere dagen te plannen. Hierbij is ook een afstandentabel opgenomen die kan helpen bij het indelen van je dagtrajecten.
Uitgave 2015, ISBN 9789072930538, € 12,95
Lees meer en bestel

De Zuiderzeeroute fietsmap is ook beschikbaar in het Engels en Duits.

naar Maasroute fietsgids

500 km fietsen langs de Maas
Geen uitgave van het Fietplatform, maar van uitgeverij Elmar. Met deze gids fiets je het deel van de Maasroute tussen Luik en Hoek van Holland. De uitgave heeft tien losse gedetailleerde kaarten (schaal 1:100.000) en in de gids zelf lees je over interessante dingen langs de route. Ook biedt de gids praktische informatie over onder andere overnachtingsmogelijkheden en horeca op het platteland.
Uitgave 2015, ISBN 9789038924748, € 17,95
Lees meer en bestel 

Meer fietspublicaties

Er zijn natuurlijk nog veel meer fietsgidsen, kaarten en atlassen, voor elk soort fietstocht. Uitgevers als Buijten&Schipperheijn, ANWB en Falk geven (LF-)fietsgidsen of -atlassen uit. Fietsknoopppuntkaarten worden vaak uitgegeven door de regio’s zelf. Waar je goed op moet letten is de actualiteit van de kaart of gids. De afgelopen jaren is er veel veranderd binnen de fietsroutenetwerken. Het loont echt om een recente kaart of gids te hebben. Onze webwinkel biedt een zeer breed assortiment fietspublicaties. De Fietsvakantiewinkel verzorgt de handling, Je kunt veel producten ook kopen in de lokale VVV's, ANWB-winkels of de (reis)boekhandels.

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Overijssel

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland