Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Fietsroutes Noord-Brabant West- en Midden-Brabant

Fietsen in West- en Midden-Brabant

West-Brabant kent karakteristieke landschappen en de contrasten ertussen zijn groot. Al even gevarieerd is 'het achterland' van West-Brabant gelegen tussen de Rijnmond, de Rijn-Schelde Delta, de provincie Antwerpen en Midden-Brabant.
West-Brabant biedt de toerist en eigen inwoners veel voorzieningen en verschillende decors voor hun vrijetijdsbesteding. De noordelijke kleigronden, grenzend aan of stroomgebied van rivieren, vormen een belangrijk waterrecreatiegebied. De recreatieve vaarroute, de Biesbosch en vestingsteden als Willemstad en Geertruidenberg trekken jaarlijks veel toeristen en recreanten.
 
In Bergen op Zoom, Roosendaal, Etten-Leur, Breda en Oosterhout, ligt de nadruk vooral op musea, horeca, winkels, vermaakvoorzieningen, en cultuur(historie). De West-Brabantse zandgronden kenmerken zich door landgoederen, (historische) bos- en heidegebieden. Markant is de Brabantse Wal: een steile overgang van de hoge zandgronden naar het laag gelegen zeekleigebied van Zeeland. Op de grens van Brabant en Zeeland ligt de Brabantse Wal. Een gebied waar natuurschoon, monumenten en culturele evenementen met elkaar verweven zijn. In het midden van het gebied ligt de oude markiezenstad Bergen op Zoom. Het gebied beschikt over goede fietsvoorzieningen, zoals het fietsknooppuntennetwerk en gezellige fietscafeetjes. Ook de natuurliefhebber komt ruimschoots aan bod. Wetland Het Markiezaatsmeer is een nationaal erkend natuurgebied en is een belangrijk broedgebied voor vogels. 

Meer informatie:
www.visitbrabant.nl 

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland

Provincie Flevoland