Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Horeca & logies

Fietsvriendelijke horeca & logies

Hier vind je een overzicht van alle Fietsers Welkom! locaties. Vanwege de coronamaatregelen zijn niet alle adressen geopend. Reserveren in deze tijd wordt zeker aangeraden. Hiervoor kun je het contact opnemen met de locatie zelf. Overnachten is vaak wel mogelijk en veel adressen bieden ook een to-go aan.

Een heerlijke fietstocht is pas echt geslaagd wanneer je als fietser een goede ontvangst krijgt op dat leuke terrasje onderweg, op de camping of in het hotel. Wanneer je daar de bidon kunt vullen, de elektrische fiets kunt opladen of - voor pechgevallen - een reparatiesetje aantreft. En als je blijft overnachten, je je fiets veilig kunt stallen. Bedrijven met het Fietsers Welkom! kwaliteitslabel bieden je dat extra stukje service. Er zijn zo'n 1000 aangesloten bedrijven, verspreid over het hele land. Ze liggen ook nog eens aan of in de buurt van een LF-route of fietsknooppunt. Waar kun je o.a. op rekenen bij een Fietsers Welkom! bedrijf?beeldmerk Fietsers Welkom

  • gratis opladen van je fietsaccu
  • er is een bandenplakset en fietspomp aanwezig
  • beschikking over een EHBO-trommel
  • je kunt gratis je bidon vullen
  • er zijn fietskaarten te koop of ter inzage

De aangesloten bedrijven zijn herkenbaar aan het Fietsers Welkom! gevelbordje en overzichtelijk te vinden via o.a. de recreatieve fietsrouteplanner en onderstaande actuele kaart. 

Andere bijzondere vormen van overnachting
In het aanbod Fietsers Welkom! overnachtingsadressen zitten zowel campings, hotels, bed&breakfasts en hostels. Bijna alle Natuurkampeerterreinen voeren het Fietsers Welkom! label. Zo ook meerdere campings met Trekkershutten en Stayokay hostels. Naast Fietsers Welkom! - en de reguliere campings, hotels en andere accommodatie - zijn er meer fietsvriendelijke overnachtingsmogelijkheden. Kijk onderaan de pagina voor een overzicht.

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland

Provincie Flevoland