Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Fietsroute Blokzijl

Overijssel, Weerribben Wieden

23.9 km

Voormalige handelsstad aan de Zuiderzee

Overijssel draagt als enige provincie in Nederland niet bij aan het beheer en onderhoud van nederlandfietsland.nl. Als gevolg hiervan kunnen we je niet langer voorzien van een (actueel) routeaanbod in Overijssel. Uiteraard hopen we dat dit in de toekomst wel weer mogelijk is. Voor nu kun je wel een eigen route plannen via de fietsrouteplanner.

Kaart van Overijssel

Download & print deze route

Pdf GPX Fietslabel Knooppunter

In de gouden eeuw was Blokzijl een bloeiende handelsstad aan de Zuiderzee. De nauwe straatjes met veel oude patriciërshuizen brengen je naar vroeger tijden. Onderweg veel mooie blikken op het water.

Je start deze route in het stadje Blokzijl. Vergeet daarbij niet om even naar de prachtige havenkolk en de sluis te kijken. Iets zuidelijker ligt Vollenhove, een karakteristiek Zuiderzeestadje met het oude raadhuis (nu restaurant Seidel) uit 1621. Ernaast staat de Grote of Sint Nicolaaskerk, een zogenaamde tweebeukige hallenkerk uit de 15e eeuw. Je raakt niet uitgekeken tijdens deze route. Bezoekerscentrum De Wieden vind je in een schilderachtig straatje met oude veenwerkershuisjes. Het gemaal A.F. Stroink ligt aan de weg van Twee Nijenhuizen in Vollenhove. Vroeger voerde het gemaal water uit het gebied af, maar sinds 1996 wordt er bij een te laag waterpeil ook water ingelaten. Hierdoor is de waterkwaliteit in de natuurgebieden sterk verbeterd. Pauzeer in het oude Café De Moespot (nabij knpnt 74) en je dag kan niet meer stuk.

 

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland

Provincie Flevoland